dinsdag 25 februari 2014

Wedstrijdbanen

Op de WK werd tijdens de eerste briefing door de wedstrijdleider uitgelegd hoe de baan zou worden:

Een wedstrijd moet ongeveer een uur duren en er worden 3 rondjes gevaren, dus elke rondje 20 minuten. Eerste rak is wat langer om het veld wat uit elkaar te trekken.

Voor catamarans was zijn ervaringsregel dat het aan-de-windse rak twee keer zo lang duurt als het voor-de-windse rak. Dus aan de wind ongeveer 12 minuten, voor de wind 6 minuten. De foilers lagen vaak een rak voor, dus die 6 minuten kan dan wel 4 minuten worden...

Het Nieuw Zeelandse kampioenschap werd op 1 dag gevaren (teveel wind tijdens de dagen ervoor). Daarom werden 4 wedstrijden gevaren die elke ongeveer 35-45 minuten duurde (2 rondjes). Dat ging prima, om 11:00 eerste start en om 14:30 waren we klaar (had best nog een wedstrijd bij gekund).

We willen deze zomer op de klasse evenementen een beetje experimenteren met de baan lengte en het aantal rondes. Dus bijvoorbeeld 3 wedstrijden op een dag van 2 rondjes. Zaterdag 13:00 start, 3 wedstrijden, kunnen we om 15:30 klaar zijn. Is leuker dan twee wedstrijden van 3 rondjes.

Gaarne reactie naar jangrootpbc@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog