zondag 2 februari 2014

Verslag van Fred Hillebrand uit Takapuna

Zaterdag,  te veel wind. Uiteindelijk zette de verwachte stormachtige wind niet door en zwakte de wind af tot een 12 @ 15 knopen. Halverwege de middag  samen met aantal andere boten toch nog even het water op. Denise bleef aan de kant, want we wisten niet zeker of het nog verder zou afnemen.

.
 

 Ik heb uiteindelijk een paar keer upwind en downwind opgevaren met Andrew Landerberger en Jacek Noetzel, beiden op een Exploder.  Ongelofelijk hoe snel en soepel zij over het water vliegen. Gelukkig wachten zij na ieder rak even op me, zie foto van Landy en Jacek.Zondag,  een super mooi dag. Tegen 11uur op het water met een licht briesje. Verder op in de baai nam de wind geleidelijk toe  tot 12 @ 16 knopen met aan het eind van de middag zelfs 18 knopen. Flinke stroom tegen wind veroorzaakte een korte steile golf en dat maakte het lastig zeilen maar met een zonnetje en 23 graden hebben we hier niks te klagen.

In totaal met een bootje of 12 alvast een beetje trainen voor straks het echte werk.  De verschillen onderling  zijn zoals altijd erg groot.

Foto met onze DACA voorzitter Jan Groot en  onze Great Grand Master 2013 De Theo van Hilten.
De komende dagen wordt hetzelfde weertype verwacht, zon en s’middags een langzaam opbouwende thermische wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog