maandag 3 februari 2014

Interview Steve Brewin

Aardige kerels zijn het toch, die AustraliĆ«rs. Ik kom Steve op de camping tegen, hij heeft een klein huisje met zijn vrouw en drie kinderen (zal best druk zijn. Maar ik spreek hem aan en we hebben een kwartier staan praten. Hij is vol zelfvertrouwen: zijn boot is dezelfde als in Barcelona, hij verloor afgelopen Autralisch kampioenschap nipt van Glyn en van Landy heeft hij in de afgelopen 10 jaar maar twee keer verloren. En in Miami lag hij aan kop in de laatste race, maar omdat drie boeien dezelfde kleur hadden (gate en finish lijn), nam hij de verkeerde terwijl hij 200 m voorlag, zag dat Landy een andere boei name, moest weer helemaal terug etc et . En dat in de derde wedstrijd van de dag in 30 knopen wind. Misschien hebben andere zeilers een andere mening, maar hij zat er niet mee, de laatste wedstrijd had niet gevaren mogen worden. Maar hij is er zo te zien nog ziek van ...

Iedere AustraliĆ«r die in de top 5 van een WK eindigt, deelt mee in de pot van hun zeilbond. Er is ongeveer $ 100,000 beschikbaar en afhankelijk van de resultaten in andere WK’s, krijgt hij $2000-6000. Dus een tegenvaller als hij uit de top 5 valt, maar hij is behoorlijk zeker van zijn zaak. En hij begrijpt niet dat anderen tot op het laatste moment aan het veranderen zijn: 2 maanden voor een kampioenschap wil hij zijn set-up klaar hebben en verandert hij niks meer.

Ook over foilen haalde hij zijn schouders op. In Barcelona vond hij niet dat Mischa ruime wind echt sneller was. En de wedstrijd die Mischa won, lag hij slechts 5 bootslengtes achter. En als de foilers sneller zijn, pakt hij ze wel met lichter weer.


Jo Valente voegt nog toe:

'Het verhaal van Steve over de laatste race in Miami klopt. Jaap Strakenbroek en ik waren de bemanning van een van de rescue boten en waren bij de laatste race ( up en down wind over 1200 meter met slechts 2 boeirondingen) ,die slechts is gehouden om het totaal van 5 wedstrijden te halen ( anders was het WK ongeldig geweest) de pin boot op de start en finish lijn. Op eens zagen we dat  Steve op kop ging met zeker 32 knopen wind ( wij moest ook voor de wedstrijdleiding de windsnelheid blijven meten) en vergiste zich in de boei en zodoende werd gepakt door Mischa, Landy, en nog een stel andere Australiers.
Dus hij heeft wel getuigen. '

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog