woensdag 5 februari 2014

Fred Hillebrand vanuit Takapuna: Het kan altijd beter!

Er zijn veel boten met nieuwe snufjes. Niet alleen C- of L-zwaarden, maar ook de roeren zijn voorzien van vleugeltjes (winglets), onderaan de roeren of halverwege bevestigd. Een aantal zeilers gaat ruime wind met 15-20 knopen wind niet alleen erg hard en laag, maar komen ook helemaal los van het water. Glenn Ashby en nog een paar zeilers van het Nieuw-Zeelandse team gaan letterlijk helemaal los!!!  Alles hangt nu natuurlijk af van de juiste wind.


 
 
Ook in het Nederlandse kamp zitten ze niet stil. Er wordt tot in de late uurtjes gewerkt aan de boten, zoals polijsten en zwaarden afstellen. Zelfs complete nieuwe 10 cm langere roeren worden gemonteerd.
 
 
foto: USA vloot met L-vormige roeren en hele smalle boeg met weinig volume. Wij zijn benieuwd hoe dit zal gaan met harde wind.

 

foto: Mischa Heemskerk werkt aan zijn boot en monteert nieuw set roeren en afstellen zwaarden.
Morgen(Woensdag) uittesten hoe dit werkt. Er wordt nog 1dagje rustig weer voorspeld en daarna gaat het een dag of drie flink waaien, dus ideale condities voor de zwaardere zeilers onder ons.
 

 
Donderdag beginnen de NZL-Nationals en de windverwachting is 18 tot 30 knopen. briefing om 9 uur en dan weten we meer. Het weer laat zich hier slecht voorspellen.
Vandaag (woensdag) was de voorspelling 5 knopen, maar het was uiteindelijk 12 tot 15 knopen.

Fred
 

1 opmerking:

  1. De vleugels op de laatste foto lijken mij zo breed. Is dit wel legaal

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog