donderdag 4 december 2014

Notulen bestuursvergadering 28 november 2014


Verslag bestuursvergadering DACA

Datum: 28 november 2014

Aanwezig: Roeland Wentholt, Kees Krijger, Jo Valente, Jan Groot

 

1.       DACA en financiën

Jo stelt voor nog één keer te proberen het bestuur te veranderen bij de KvK en daarna de bankrekening van Jos over te nemen.

Jo zal Mischa een email sturen met verzoek om de € 200 inschrijfgeld voor EK2014 terug te vragen.

Kees zorgt ervoor dat de ledenlijst op de website up-to-date is. Na de jaarvergadering zal er weer een email voor de contributie worden verstuurd.


 

2.       Wedstrijdkalender 2015

Aangezien 2014 een succesvol seizoen opleverde en het weer in september en oktober prachtig is geweest, willen we het seizoen 2-15 t/m oktober uitbreiden met één wedstrijd per maand.

De NSR valt nu in mei, waardoor we een andere wedstrijd in juni moeten zoeken. Medemblik is nu het voorstel en Jan zal kijken of er daar dan een wedstrijd wordt gevaren met wie wij samen kunnen varen. Voorlopig voorstel voor de klasse evenementen die meetellen voor de seizoenprijs (met 2 aftrek races, NK telt voor 1):

·         April – Muiderzand

·         Mei – Hellecat

·         Juni – Medemblik?

·         18-19 Juli – Vrouwenpolder

·         21-23 Augustus – NK Hellecat

·         26-27 September – RTG met driehoeksbanen op zondag - Hellecat

·         Oktober – Muiderzand

Via Facebook en de jaarvergadering moeten we kijken of er animo is voor zo’n lang seizoen.

Voor het eerste klasse evenement zal weer een training op Muiderzand worden georganiseerd.

 

Internationaal interessant:

Riva del Garda (3 dagen)

Kieler Woche (3 dagen) 25-28 juni

WK Punta Ala 5-12 sept

 

3.       Watersportverbond

Na discussie wordt voorgesteld dat Jan het Verbond belt om te zeggen dat we wel voor een wedstrijdlicentie willen betalen, maar niet voor de meetbrief. We zijn een internationale klasse met eigen meetbrief en meters en daar heeft het Verbond geen kosten aan. Jo zal de gemaakte afspraak daarna in een brief bevestigen. Startlicentie wordt dus wel verplicht als men aan een DACA wedstrijd meedoet.

4.       Jaarvergadering

Voorgesteld wordt om weer op de RZV in Kralingen te vergaderen op de eerste of tweede zaterdag van februari. Jan zal een voorstel maken

 

5.       Overigen

·         Website en Facebook zijn erg belangrijk en veel lof voor Kees hoe hij deze iedere keer weer bijwerkt en aandacht trekt

·         Video van Boy was prima, maar toch kunnen de shots nog wat langer om beter te zien hoe de techniek van een ander is

·         De IACA doet niet veel, Landy schijnt erg druk te zijn als coach. Er is geen discussie over eventuele regelwijziging en pas in Punta Ala (sep 2015) horen we meer. Helaas doet IACA op dit moment niks aan promotie.

·         De F18 klasse schijnt flink ingezakt te zijn, hoe kunnen we wie zeilers in de A krijgen?

·         Jo zal uitzoeken of een drone gebruikt kan worden bij het filmen van wedstrijden

·         De DNA wordt alsmaar duurder, hopelijk stopt de ontwikkeling dit jaar en kan de prijs op den duur omlaag. Zijn er al Exploders in Nederland?

·         WK2017 is leuk, maar niet belangrijk. Jan wil nu hier ruchtbaarheid aangeven om te kijken hoe de reacties internationaal zijn. Maar als niemand geïnteresseerd is, steken we er niet al te veel tijd in. Jan heeft met het wedstrijdcentrum in Medemblik gebeld en die waren positief en ze hadden nog geen evenement in 2017.

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog