dinsdag 10 september 2013

NL Kernploeg op de A

Dit voorjaar hadden we al de mogelijkheid besproken voor een training voor de leden van de kernploeg Nacra 17 op de A-klasse, dat is nu gelukt. PJ was zo vriendelijk om enkele boten beschikbaar te stellen en Sjoerd treedt op als gelegenheidscoach om de mannen en meiden wegwijs te maken op de A-cat.

 

Sjoerd: 'Ik had de verwachting dat ze het redelijk snel zouden oppikken, talent genoeg, maar wat ik vooral de tweede dag gezien heb was indrukwekkend. Vooral van de meiden (sorry Coen). Dat zij aan-de-wind in een stijve bries mee konden komen hadden Sven Karsenbarg en ik niet verwacht. Op de lange slag tegen de golven in moesten ze (60+ kg) wel inleveren maar dat was heel betrekkelijk en over de andere boeg rammelden ze er behoorlijk hard over. Ruime wind doen ze ook het allemaal maar, achterop in de trapeze foilend het IJsselmeer over, no sweat. Coen de Koning heeft meer cat-ervaring en pakte dat sneller op maar Mandy, Renee en Elke laten het niet zomaar liggen.



Gaaf om te zien en zo te horen vonden ze het ook fantastisch om te doen'.

De training is er met name op gericht om de zeilers ervaringen op te laten doen en inzichten te laten verwerven over hoe in de A-klasse (met 1 zeil) sterk op schijnbare wind gezeild wordt en hoe de boot op de zwaarden gevaren wordt. Over twee weken volgt een tweede sessie.

1 opmerking:

Zoeken in deze blog