vrijdag 27 september 2013

2e Sessie A-klasse training NL kernploeg door Sjoerd Hoekstra

Afgelopen week hebben we de tweede sessie gedaan van de training van de NL kernploeg (inmiddels gereduceerd tot 4 zeilers). De training wordt gegeven door Sjoerd Hoekstra op A klasses van DNA en is er op gericht de mannen en vrouwen te laten ervaren hoe los de A op het water aan kan voelen en hoe goed de boot soms op de zwaarden te zetten is. 

Als ontwerper en bouwer van de DNA -en ideeĆ«nfenomeen- is Pieterjan Dwarshuis gevraagd om een ochtend technische en theoretische achtergronden te schetsen. Ook zijn input werd door de zeilers opgezogen. Uiteraard leidt zoiets tot nieuwe vragen maar ook tot praktische vervolgstappen. Bijvoorbeeld als het gaat om de nieuwe carbonmasten waarmee de Nacra 17 zeilers straks weer gaan varen.

Naast een onderdeeltje 'bewegen op de boot' op de wal...

 
 
......hebben we veel tijd op het water doorgebracht. Samen met bondscoach Sven Karsenbarg goed naar de zeilen gekeken en met de zeilers gewerkt aan hun zeiltechniek op de A. Gezien de uitbundige hoeveelheid talent (mijn mond viel soms open) gingen ze zo hard vooruit dat aan het einde van de tweede week al druk geƫxperimenteerd werd met de wijze van foilen downwind en -geinspireerd door de finale van de America's Cup- upwind het nodige werd geprobeerd. Fantastisch om te doen en hopelijk iets dat op de een of andere wijze een vervolg kan krijgen. Het zou bijvoorbeeld bijzonder leuk zijn deze zeilers op een volgend NK mee zouden doen. ...wie weet.Eric van Staten van het blad Zeilen is langs geweest voor een rapportage en de beelden daarvan zijn te zien achter de link:

https://www.youtube.com/watch?v=05y4IAIBxHQ

2 opmerkingen:

 1. Sjoerd
  erg leuk filmpje!
  Willen ze niet mee naar de WK?
  groet
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel en een prima initiatief! Komen ze ook naar de Oktoberbokaal?

  BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog