zondag 25 augustus 2013

3e dag NK

Zondag 3 manches gezeild bij windkracht 2 tot 4 en Thilo Keller heeft het klasement gewonnen! De Duitsers waren in topvorm, want Sebastian Moser en Matthias Diets waren resp. 2e en 3e.
De eerste Nederlanders vinden we op plaats 4 en 5 en zijn beide lid van Catclub Zeeland, namelijk Erwin Kerstens en Jaap Straakenbroek. Beide heren zeilen al weer jaren samen op de Eagle 20 Carbon van Jaap, maar zeilden nog nooit tegen elkaar in de A-klasse.

Dankzij Fred Hillebrand kon Erwin zijn Vision A-cat gebruiken op de NK en presteert meteen op zijn eerste NK als beste Nederlander. Fokkemaat Jaap doet nauwelijks voor hem onder, omdat beide heren een gelijk aantal punten heeft behaald, echter wint Erwin door één eerste plek. Daar had nog een eerste plek bij kunnen staan, maar uiteindelijk verviel deze door een te vroege start.

Door de oostenwind lag er veel wier op de wedstrijdbaan waar veel zeilers last van hadden. Met name Roeland Wentholt die eenzaam aan kop lag verspeelde hierdoor een eerste plaats en daardoor een hoge notering op het kampioenschap. Door het wier brak zijn roerophanging en moest de wedstrijd afbreken.
Speciale dank voor wedstrijdleider Menno Vercouteren, die dit jaar dus twee prima A-klasse-evenementen heeft georganiseerd, namelijk in Vrouwenpolder en Hellevoetsluis.
Opmerkelijk is dat de top 5 uit verschillende A-cats bestaat, resp. Arrow MK2, Scheurer, Nikita, Vision en DNA.

Einduitslag ONK 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog