dinsdag 31 januari 2017

Seizoen 2017

Het heeft even op zich laten wachten maar hierbij de kalender voor komend zeilseizoen.

Dit jaar krijgt het jaarklassement extra aandacht met een jaarprijs en uitreiking hiervan bij het jaarlijkse Multihull gala eind van het jaar.
Nieuw is ook dat er een aantal buitenlandse evenementen waaronder het WK mee zullen tellen voor het jaarklassement. Dit geeft meer mensen de kans een volledige jaar ranking te varen.
Er zullen 5 evenementen tellen voor het klassement, waarbij het NK en WK elk als 2 evenementen zullen tellen. Het concept is vrij simpel, mochten we dit jaar tegen problemen aanlopen zullen we dit volgend seizoen aanpassen.
Het eerste klasse evenement van het jaar is in Muiderzand. In de 2 weekenden hiervoor zullen in Muiderzand de eerste 2 voorjaarsbokalen gehouden worden. Het plan is om voor A-cat zeilers die recentelijk een foilende boot hebben gekocht een aantal trainingsdagen te houden op de zaterdagen voorafgaand aan deze voorjaarsbokalen.  Exacte details hieromtrent volgen nog.


De kalender;

2,9,23,30 april, voorjaarsbokaal Muiderzand
1 - 8 april, foiling trainingen Muiderzand
15-16 april, Muiderzand, klasse evenement, factor 1

13-14 mei, Hellevoetsluis, klasse evenement, factor 1

2-4 juni, Gardameer, ITA, European Spring Championship, factor 1
24-25 juni, Medemblik, klasse evenement, factor 1

15-16 juli, Knokke, Belgisch kampioenschap, factor 1
22-23 juli, Vrouwenpolder, klasse evenement, factor 1

19-26 aug, WK Sopot, factor 2

22-24 sept, Hellevoetsluis, ONK, factor 2

The best 5 out of 10 for the final ranking.

Bij de 2016 jaarvergadering tijdens het NK hebben we de optie voor GPS gebruik besproken voor trainingsdoeleinden bij klasse evenementen. Tijdens de vergadering werd hier positief voor gestemd.
In de Sailing Instructions van de Nederlandse klasse evenementen zullen we, in overleg met de organiserende verenigingen, dan ook een paragraaf op laten nemen waarbij het gebruik van een GPS wordt toegestaan. Voor het ONK zal het gebruik van een GPS niet worden toegestaan.  

Voor zover.

Groet, Rutger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog