vrijdag 12 juni 2015

Hoe snel veroudert een Acat?

Veroudering schijnt een drempel voor vele zeilers te zijn om een Acat te kopen. 'Als ik nu een Acat koop, kan die volgend jaar verouderd zijn', is het argument.

Dit lijkt sterk overdreven. De masten, zeilen en platforms zijn de afgelopen 4 jaar niet veranderd. De grote bouwers, DNA/Exploder/Vision, bouwen al jaren hetzelfde platform en het ziet er niet naar uit dat ze iets gaan veranderen. Het is gewoon te duur om nieuwe mallen te maken.
Het enige wat nu in ontwikkeling is zijn de zwaarden en roeren. We zien veel Exploder roeren op DNA en Vision, naar tevredenheid van de gebruikers. DNA heeft dit jaar een nieuw type L-roer en laat het daar voorlopig bij. 


De zwaarden zijn van C naar J naar Z gegaan en zo te horen en te lezen is dat het wel. Het is mogelijk dat 'rule 8' eruit gaat voor volgend jaar en de verwachting is dat er dan een aantal nieuwe zwaardvormen zal worden ontwikkeld, die in de huidige zwaardkasten passen. Met name zal dan het toestaan van L-zwaarden, die vanaf de bodem van de romp ingebracht worden, het updaten van de oudere A-Cats interessant gaan maken, want platforms, masten en roeren zullen naar verwachting hetzelfde blijven.

Meer informatie op de IACA website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog