maandag 14 juli 2014

Weinig tot geen wind in Vrouwenpolder

Op zaterdag 12 juli stond er erg weinig wind in Vrouwenpolder, waardoor de start lange tijd werd uitgesteld. De stroom was  sterk en de wind zeer zwak, zodat een aantal cats ver van de startlijn afdreef. Jo Valente liet zich terugslepen, aangezien hij last had van fysieke problemen; Kees Krijger hield het na 2 uur dobberen ook voor gezien en besloot zich verder te richten op de organisatie aan de wal, want daar waren problemen met een Zodiac. Iemand had in een benzine-jerrycan water gedaan, zo bleek toen de tank van de Zodiac werd bijgevuld. De boot kon zodoende helaas niet gebruikt worden, waardoor er ook niet meer op het water is gefilmd.

Wedstrijdleider Norbert van der Kooij wist  toch nog drie manches te organiseren, waarbij er zelfs trapeze kon worden gestaan. Vanaf het strand was de wedstrijd nauwelijks te volgen, aangezien er veel mist hing en zware bewolking. Rond 18 uur waren alle cats weer op het strand terug, zodat de bbq rond 19 uur kon beginnen.
Zondag gaf eerst Beaufort 3 tot 4 op, waar alle zeilers zich enorm op hadden verheugd. Helaas moesten we het doen met zware onweers- en regenbuien in de ochtend, maar ook in de middag liet de wind het afweten. In overleg met de zeilers is besloten te stoppen, waardoor reeds rond 15 uur de prijsuitreiking kon plaatsvinden. Roeland Wentholt had in drie manches het meest constant gezeild, dus hij werd winnaar van het eindklassement.2 opmerkingen:

  1. Jammer van het weer en de wind afgelopen weekend maar voor de rest prima geregeld, geen sinecure om zo'n evenement te regelen.

    Overigens het wedstrijd verslag is wel erg negatief we hebben zaterdag na enig wachten (wanneer moeten we nu niet wachten) drie prima representatieve wedstrijden gevaren met soms trapeze condities down wind.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogmaals bedankt voor de organisatie van het KLASSE evenement.

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog