maandag 23 juni 2014

Oefenwedstrijd EK Frankrijk

Verslag van Jan Groot:
 
Mooie 10-12 knopen op baan B met flinke windbanen. Volgorde bij de boei: Dean, Glenn en Sjoerd.Maar éénmaal op de foils was Glenn meteen weg, ongelofelijk hoe stabiel hij zijn boot vaart. Alle andere foilers zie je heen en weer stuiteren; hij is de enige die volkomen stabiel vaart. Het ziet er zo gemakkelijk uit ...

PJ ging Sjoerd op de foils voorbij en als derde over de finish. Jaap weer goed voor de wind; Erwin ging ook hard op zijn Vision met a-symmetrische c-foils. Hij werd wel een beetje hotseklots heen en weer gegooid in een vlaag, maar is toch wel tevreden. Jan ging aan de wind goed, maar voor de wind zag hij de windbanen niet zo. Arno niet gefinished uit taktische overwegingen.

Veel Poolse roeren en een grote keuze aan zwaarden. Bij de zeilen veel Ashby radial cut en Landenberger.

De opening was strak georganiseerd door de Club de Voile de Bordeaux, waar alle landen zich met de deelnemers presenteerden. Arme Dean Barker was alleen, maar droeg dapper de NZL- vlag. 

‘s Avonds met het hele Nederlandse team om de DNA van Ashby heen om te boren, tappen, bouten en lijmen voor een klemmetje voor de zwaardverstelling. Ongelofelijk hoe aardig en gewoon Glenn en Dean zijn en echt deel van de A-catgroep zijn. Dit in tegenstelling tot de rockstars van team Oracle,  die niet eens de moeite nemen om naar één van de topevenementen van dit jaar te komen.

Voor maandag wordt 6-7 knopen voorspeld, maar hopelijk trekt de wind nog wat aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog