zondag 13 april 2014

Eerste training 2014

Afgelopen weekeinde hebben we met 12 boten kunnen trainen onder leiding van Chris Field. Hij was Europees kampioen in 2012 (Riva del Garda) en wist op eenvoudige wijze de essentiele details van zeiltrim en starttechniek uit te leggen.

Zaterdag werden de 'basics' op een aan de wind/voor de windse baan in de praktijk gebracht. Heerlijk windje, 8-10 knopen met zon. De groep verspreidde zich al snel over het water, wat Chris aan een 'bit of a wild bunch' deed denken.

Zondag 13-16 knopen en 10-15 starts geoefend met een kort aan-de-winds rak. Goed starten, eerste en tweede overstag, peilen, boei ronden en 'wild thing'. Het zat er allemaal in en na 15 keer werden we er een beetje moe van. Dus naar de kant en aangezien de wind verder toenam en het best koud was, hebben we het daarbij gelaten. Maar één mast brak (van Arno), één verstaging begaf het (Richard) en één narrow escape bij de keien (Martin) gaven reden tot goede verhalen aan de bar. PJ was wel tevreden met zijn verstelbare Paradox roeren.  Helaas geen fotoos of video als bewijs, daar moeten we wat aan doen.

De foilers onder ons moesten toegeven dat bij deze vlagerige wind en stramme winterspieren het vliegen niet meevalt.

Iedereen liet zijn boot liggen voor het klasse evenement volgende week.

De trainining werd geheel verzorgt door Sailcenter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog