zaterdag 15 maart 2014

Regels blijven stabiel tot WK 2015

Na het tumult rond de stemming over regel  8.1 en 8.2, (zwaarden van bovenaf in de zwaardkast en minimum zwaardtip afstand van 1.50 m), is het DACA-bestuur tevreden dat de IACA duidelijkheid heeft gegeven dat de regels tot aan de WK van 2015 niet zullen veranderen.

Dit staat in de brief op de IACA website in de laatste alinea:

[...] Without this support there will be no further action until at least with WGM in Italy 2015. [...]  we need to accept the decision taken in NZ, work within the current rules and continue to enjoy the premier catamaran class in the world."

We hebben in Takapuna gezien dat diverse oude boten J-boards hadden ingebouwd, o.a. een Flyer en een Schreuer (naast diverse DNA's). Dat versterkt het idee dat 'oude' boten kunnen worden aangepast, zonder dat een nieuwe boot noodzakelijk is. De DACA hoopt dat dit een nieuwe impuls aan het innovatieve karakter van de klasse zal geven.

Overigens wil de DACA benadrukken dat C-boards nog steeds zeer competitief zijn, getuige 5 C-boards op de WK bij de eerste 10 met Landy op de vierde plaats. En een topklassering met J-boards is geen garantie, getuige Jan Groot op de 60ste plaats... 

En op de ONK 2013 waren de eerste 7 plaatsen voor C-boards, met PJ als eerste J-board op de 8ste plaats. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog